2011. szeptember 2., péntek

V. Az Egyházról


Az egykor forradalmi eszme politikai maradványainak legutóbbi egyezményében kijelentették, hogy a vallásnak és a szavazásnak semmi köze egymáshoz. Miért lenne? Amíg az ember hajlandó a lelkét az ördögre bízni, addig, ugyanazzal a logikával a politikusokra is bízhatja a jogait. Az, hogy a vallás magánügy, már rég le volt fektetve a Bis-Marxisták által Németországban. A mi amerikai Marxistáink vérszegények, nincs bennük eredetiség, Németországba kell menniük a bölcsességért. Ez a bölcsesség ostorként szolgált, hogy több millió embert a Szocializmus fegyelmezett hadseregébe hajtson. Én is ezt csinálhatnám itt. Az isten szerelmére, ne sértsük a tisztességet, ne bántsuk az emberek vallási érzéseit.
A vallás egy olyan babona, amely abból ered, hogy az ember szellemileg képtelen megfejteni a természeti jelenségeket. Az Egyház egy olyan szervezett intézmény, amely mindig is a haladás akadálya volt.
A szervezett egyháziság megfosztotta a vallást a naivitásától és a primitivizmusától. A vallást egy rémálommá változtatta, amely elnyomja az emberi lelket és rabságban tartja az elmét. „A Sötétség Uralma”, ahogy az utolsó igaz keresztény, Lev Tolsztoj nevezi az Egyházat, ami az emberi fejlődés és a szabad gondolkodás akadálya, így nincs helye az igazán szabad ember életében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése